aneb kuchařské pokusy….
Tak jsem tuhle udělal takový kuchařský experiment….nazval jsem to…viz výše….zde je recept: Koupíme dva vepřové jazyky….(najedli jsme se z toho tři. z toho jeden pažravej), milé jazyci dáme vařit, já je vařil cca hodinu v normálním hrnci…..v papiňáku by to asi bylo rychleji… Ony pak jdou lépe oloupat….a ta kůže by Vám asi moc nechutnala. Nuže tedy milé jazykové ovaříme, pak je vyndáme z vody, oloupeme, okrájíme různé přebytečnosti, jako je jazylka a tak….. no já jsem je pak po délce překrojil napůl a šup s nimi do připravené marinády. Hups….nemáme připravenou…no nejlépe je pochystat ji dokud se jazyky vařej. Jako základ jsem použil trošec oleje, do toho jsem použil směs koření zvanou Adamova žebra. Zředil jsem to vynikajícím portským….dal jsem ho asi stejně jako oleje…..na dva jazyky po velkým panáku, možná o trošičku víc. Těch žeber (směs) tam zapadla tak asi lžička a půl. pak jsem to ještě, bo mně to přišlo nevýrazný, dochutil trochou česneku (sušeného a drceného),tymiánu, špetkou pepře, pár kapkami sojové omáčky a tak kapkou chilli omáčky….. Milé jazyky do toho naložíme a necháme je tam nejlíp přes noc. Druhej den jsme je mrskli na pánev, na trochu oleje….a ledva se začly smažit, pěkně jsme tam k nim nalili ten zbytek tý marinády….:-) Na pánvi už být dlouho nemusí…..jsou vařené…..my je am nechali tak dvacet minut, přičemž jsme je asi třikrát otočili. Výsledek vcelku zachutnal…..:-)